- ۱۱ مرداد, ۱۴۰۰
- طبقه بندی نشده
- reza
- ۰
طراحی وب سایت چیست؟
در ابتدا لازم به ذکر است که این مقاله برای کسانی که قصد راه اندازی وب سایت خود به کمک طراح سایت را دارند بسیار مفید است .
در این مقاله می خواهیم نکاتی را به شما بگوییم تا به کمک آن بتوانید سایت بهتری را طراحی و راه اندازی کنید.
طراحی وب ، فرآیند برنامه ریزی ، ایده پردازی و تنظیم محتوای بصورت آنلاین است. امروزه ، طراحی وب سایت ( Web design ) فراتر از زیبایی است و شامل عملکرد کلی وب سایت می شود، طراحی وب همچنین شامل برنامه های وب ، برنامه های تلفن همراه و طراحی رابط کاربر است.
آیا می دانید طراحی وب سایت می تواند تأثیر زیادی در عملکرد شما در موتورهای جستجو مانند گوگل داشته باشد؟
این مقاله به شما اطلاعات مفیدی در مورد چگونگی ایجاد وب سایتی می دهد که نه تنها خوب به نظر برسد ، بلکه به درستی کار کند و رتبه بالایی در جستجو داشته باشد.
الهام گرفتن در وب سایت:
یک از کارهایی که باید انجام دهید تا خلاقیت شما افزایش پیدا کند و بتوانید آنرا در راستای طراحی وب سایت تقویت کنید دیدن وب سایت های مختلف است که برخی از بهترین آنها را به شما معرفی میکنیم :
انتخاب نوع طراحی وب سایت :
برای طراح وب سایت دوروش اصلی وجود دارد : ساخت سایت به روش کد نویسی و دسکتاپ یا با استفاده از وب سایت ساز یا cms آماده ؛ ابزاری که تصمیم دارید از آن استفاده کنید، به اندازه ی تیم، بودجه و نوع سایتی که می خواهید بسازید والزامات فنی آن بسیار متفاوت خواهد بود .
۱.برنامه های دسکتاپ یا کدنویسی:
برنامه های دسکتاپ نیاز دارند که طراحان طرح خود را ایجاد کرده و آن را برای یک تیم توسعه دهنده ارسال کنند که سپس می تواند طرح را به کد تبدیل کند. مشهورترین برنامه های دسکتاپ برای طراحی وب سایت ها ، فتوشاپ ، Sketch و adobe XD هستند.
به طور معمول ، این استاندارد برای وب سایت های بزرگ و یا پیچیده است ،زیرا به طراح اجازه می دهد تا بر روی ظاهر و احساس کلی تمرکز کند ، در حالی که تمام چالش های فنی به تیم توسعه منتقل می شود. متأسفانه ، این فرایند می تواند گران و وقت گیر باشد زیرا منابع متعدد ، مجموعه مهارت ها و اعضای تیم مورد نیاز است.
برای جلوگیری از مشارکت یک توسعه دهنده ، استفاده از یک سازنده وب سایت برای طراحی وب سایت با نیازهای فنی کمتر بهتر است.
۲.وب سایت ساز یا cms اماده :
سیستم مدیریت محتوا (CMS) یک برنامه کاربردی است که برای مدیریت محتوای وب استفاده می شود و به چندین مشارکت کننده اجازه ایجاد ، ویرایش و انتشار می دهد. محتوا در CMS معمولاً در یک پایگاه داده ذخیره می شود و بر اساس مجموعه ای از الگوها در یک لایه ارائه نمایش داده می شود.
حتما یکی از معروف ترین cms ها به نام وردپررس را می شناسید در ادامه شما را با چند سیستم مدیریت محتوا اشنا می کنیم :
- Optimizely
- Drupal
- Joomla
- Magento
- ModX
- Squarespace
- Wix
- Weebly
- WordPress
عناصر طراحی وب :
هنگام طراحی وب سایت ، مهم است که هم ظاهر و عملکرد سایت در نظر گرفته شود. ادغام این عناصر قابلیت استفاده و عملکرد کلی سایت را به حداکثر می رساند. قابلیت استفاده سایت شما شامل عناصری مانند رابط کاربری آسان برای پیمایش ، استفاده مناسب از گرافیک، تصاویر ، متن و رنگ مناسب است. عملکرد سایت شما به سرعت ، رتبه بندی ، میزان جستجو و توانایی جذب مخاطبان شما بستگی دارد.
عناصر بصری:
در اینجا یک مرور کلی از عناصری می کنیم که باید هنگام طراحی وب سایت خود در نظر بگیرید تا مطمئن شوید همه چیز به خوبی با هم کار می کنند. هر بخش نکاتی را برای کمک به شما، در شروع کار ارائه می دهد.
متن و ظاهر :
اصولاً ظاهر و متن وب سایت شما مکمل هم هستند. مهم است که نویسندگان و طراحان محتوای شما با هم کار کنند تا یک طراحی منسجم با عناصر متعادل ایجاد کنند.
قلم ها (fonts) :
فونتی را انتخاب کنید که هم جهت با طراحی کلی وب سایت شما باشد .فونت باید با طرح رنگی ، گرافیکی ، تصاویر شما جفت شود و لحن کلی وب سایت شما را تقویت کند.
چیدمان:
نوع چیدمان خود را نسبت به موضوع سایت خود انتخاب کنید زیرا تأثیر چشمگیری در قابلیت استفاده و عملکرد سایت شما خواهد داشت. هیچ قانون خاصی برای انتخاب طرح وجود ندارد ، با این حال ، چند اصل اصلی وجود دارد که باید آن را یاد بگیرید . اطمینان حاصل کنید که نیازهای مخاطب مورد نظر خود را در نظر داشته باشید و از استفاده از طرح های متحرک بیش از حد که ممکن است پیام های شما را به درستی منتقل نکند و باعث سر در گمی مخاطب شما شود ، خودداری کنید.
عناصر گرافیکی:
استفاده از عناصر گرافیکی در طراحی وب می تواند به یکپارچه سازی متن ، تصاویر و ظاهر کلی سایت کمک کند. ترکیب رنگ ها و اشکال زیبا می تواند به توجه بیشتر بازدید کنندگان سایت شما کمک کرده و باعث درک بهتر جریان کلی سایت شما شود.
فاصله:
فاصله گذاری یک عنصر کلیدی برای ایجاد وب سایت هایی است ،که از نظر بصری دلپذیر و کاربر پسند هستند. مثلا پاراگراف های کوتاه در مقاله های بلند باعث میشود که کاربر رقبت بیشتری برای مطالعه ی مقاله داشته باشد.
رعایت فاصله ی یکپارچه بین خطوط ،متن با عکس و …. باعث بهتر دیده شدن و زیبایی بصری در سایت میشود.
تصاویر و نمادها:
طراحی های شگفت انگیز می توانند اطلاعات زیادی را فقط در چند ثانیه ارائه کنند. شما می توانید با استفاده از تصاویر و آیکون های قدرتمند و زیبا مخاطبان بیشتری جذب کنید؛ یکی از کارهای مهم انتخاب تصاویر و نمادهای مرتبت با متن و با کیفیت که درک مقاله ی شما را پشتیبانی و تقویت کند میباشد .
شاید سوالی که پیشمیاید این باشد که حالا این ایکون و عکس درست و با کفیت را از کجا بیابیم ؟
اولین جوابی که به ذهن هر کس میرسد موتور جستوجوگر گوگل میباشد که می تواند هزاران ایتم مختلف را در ان پیدا کنید ، اما من به شما توصیه میکنم که از سایت های یر استفاده کنید:
فیلم ها:
ادغام فیلم ها در طراحی وب به طور فزاینده ای در میان طراحان محبوب شده اند. در صورت استفاده صحیح ، فیلم ها می توانند به کاربران شما کمک کنند تا پیامی را که نمی تواند به درستی از طریق متن یا تصویر منتقل کرد ، را بهتر درک کنند. یکی از دلایلی که به شما استفاده از فیلم ها را توصیه میکنم جلب توجه بیشتر مخاطب میباشد.
مخاطبان علاقه بیشتر به دیدن ویدیو دارند و با دیدن ویدیو درک بهتری ازمتن خواهند داشت.
عناصر عملکردی:
این عناصر کاربردی ضروری است که هنگام طراحی وب سایت خود در نظر بگیرید. وب سایتی که به درستی کار کند برای رتبه بندی بالا در موتورهای جستجو و ارائه بهترین تجربه به کاربران بسیار حیاتی است.
تجربه کاربری :
شما باید سایت خود را به گونه ای طراحی کنید ، که کاربر به راحتی بتواند به هدف خود برسد و طی مسیری درست بتواند به محتوای مورد هدف خود برسد.
باتجربه کابری می توانید کمک کنید تا بازدید کنندگان سایت که اولیت بار با سایت شما رو به رو میشوند به راحتی بتواند انچه که سایت شما ارائه می دهد را پیدا کند.
دسترسی اسان به صفحات شما بازگشت مخاطب به سایت شما را تضمین می کند.
رنگها:
رنگ ها یکی از مهمترین عناصری است که باید هنگام طراحی وب سایت مورد توجه قرار گیرد. به خاطر داشته باشید که استفاده از رنگ بندی یک پارچه در تمام صفحات سایت بسیار مهم و تاثیر گذار می باشد ، و تمرکز بر رنگهایی که از طراحی و لحن کلی وب سایت شما تعریف می کنند مهم است. رنگ بندی خود را با نام تجاری و پیام هایی که می خواهید به مخاطبان خود منتقل کنید تنظیم کنید.
تعامل کاربر:
بازدید کنندگان سایت شما بسته به دستگاه شان چندین روش برای تعامل با سایت شما دارند (پیمایش ، کلیک ، تایپ کردن و غیره). بهترین طراحی وب سایت این تعاملات را ساده می کند تا به کاربر حس تحت کنترل خود بودن سایت را بدهد. در اینجا چند نمونه از کار هایی که باید انحام دهید تا به ماربر این حس منتقل شود را می گوییم:
۱. هرگز صدا یا فیلم را به صورت خود کار پخش نکنید .
۲. هرگز از متن زیر خط دار استفاده نکنید ، مگر اینکه لینک (قابل کلید) باشد.
۳. اطمینان حاصل کنید که همه فرم ها برای تلفن همراه مناسب هستند.
۴. از ایجاد پاپ آپ در همه ی صفحات خود داری کنید .
سرعت باز شدن صفحات سایت:
هیچ کس یک وب سایت کند را دوست ندارد. بیش از چند ثانیه در انتظاربودن، برای بارگیری یک صفحه می تواند به سرعت بازدید کننده را از ماندن یا بازگشت به سایت شما باز دارد. صرف نظر از زیبایی ، اگر سایت شما به سرعت بارگیری نشود ، در جستجو عملکرد خوبی نخواهد داشت (یعنی رتبه بالایی در Google نخواهد داشت).
مثلا یکی از راهکارهای افزایش سرعت سایت بهینه کردن عکس ها قبل از بار گذاری در سایت می باشد؛ نگران نباشید اگر نمی توانید با کمک نرم افزار عکس های خود را بهینه کنید، سایتی را به شما معرفی میکنیم تا با آن بتوانید عکس ها را فشرده و بهیینه سازی کنید :
ساختار وب سایت:
ساختار یک وب سایت هم در تجربه کاربر (UX) و هم در بهینه سازی موتور جستجو (SEO) نقش مهمی دارد. کاربران شما باید بتوانند به راحتی در وب سایت شما بگردد، بدون اینکه با مشکلات ساختاری روبرو شوند. اگر کاربران هنگام گشت و گذار درسایت گم شوند و نتوانند به هدف خود برسند ،خزنده ها هم نمیتوانند . خزنده (یا ربات) یک برنامه خودکار است که در وب سایت شما جستجو می کند و می تواند عملکرد آن را بررسی کند. ناوبری ضعیف می تواند منجر به تجربه کاربری ضعیف و رتبه بندی پایین سایت در موتور جستجوگر شود.
جمع بندی نهایی:
امیدوارم این مقاله به شما در درک بهتر موارد ضروری در طراحی کمک کرده باشد. برای بررسی ، بیایید نگاهی به برخی از عناصر اصلی در طراحی وب سایت بیندازیم که هم زیبا و هم کاربردی باشد:
۱.کاربر همیشه حرف اول را می زند: تجربه کاربر باید در خط مقدم طراحی شما باشد ، زیرا در نهایت کاربران شما می توانند تعیین کنند که وب سایت شما ارزش بازدید را دارد.
۲.بهترین سازنده وب سایت را برای نیازهای خود انتخاب کنید: از خود بپرسید عملکردهای اصلی وب سایت شما چه خواهد بود و یک سازنده وب سایت انتخاب کنید که اطمینان حاصل شود این نیازها را برآورده می کنید.
۳.متعادل سازی عناصر بصری: یکی از نکات مهم حفظ تعادل بین رنگ ،متن ، گرافیک و …. است ، شما باید به گونه ای کار کنید که همه ی این عناصر به اندازه ی اهمیتشان نقش خود را ایفا کنند.
اکنون اصول مهم طراحی سایت را میدانید ، حتماً برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع سازندگان وب سایت ، روند طراحی ، عناصر طراحی و موارد دیگر ، و دانلود افزونه ها و قالب رایگان در سایت ثبت نام کنید؛ همچنین اگر می خواهید وب سایت شما تمامی اصول ذکر شده در این مقاله را داشته باشد می توانید طراحی ،ساخت و راه اندازی آن را به ما بسپارید.
برای ثبت سفارش اینجا کلیک کنبد.